Lagkagebunde:
- 250 g stuetempereret smør
- 500 g hvedemel
- 300 g strøsukker
- 6 æg
- 1 dl cremefraiche
- 1 tsk bagepulver
- 2 krm salt
- 2 tsk vaniljesukker
- Frugtfarve (rød, gul, blå og grøn)
Frosting:
- 600 g friskost
- 100 g stuetempereret smør
- 2 dl flormelis
- Evt.
krymmel til garnering
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen. Indstil temperaturen på 175 °C.
- Læg ud med at smøre og mele en bageform med løs kant. Hvis din bageform måler 15 cm i diameter, kan du regne med at få 10 stykker.
- Find en velegnet skål. Bland halvdelen af alle ingredienserne til lagkagebundene, bortset fra frugtfarven. Pisk det hele sammen med en håndmixer, så du får en glat dej.
- Det er super, hvis du har en
køkkenvægt, for nu skal du i gang med at dele dejen op i 3 portioner.
Sørg for, at der er den samme mængde dej i hver portion, så du får 3 lige store bunde.
- Og nu bliver det ekstra sjovt, for nu skal du i gang med frugtfarven! De 3 portioner skal være henholdsvis gul, orange og rød.
- Bland farve i dejen, indtil du får den ønskede farveintensitet. Hæld en portion dej i formen, og bag den
midt i ovnen i 25 minutter. Tjek, at dejen virkelig er færdigbagt, inden du tager den ud af ovnen.
Lad den dernæst køle af på en bagerist. Efterfølgende bager du de andre lagkagebunde! Vil du have en ekstra høj
lagkage med alle regnbuens farver, gentager du hele processen med den anden halvdel af ingredienserne.
Disse bunde farver du lilla, blå og grøn.
- Så er det blevet tid til at lave frosting - rør alle ingredienserne sammen i en skål. Du skal blive
ved med at røre i blandingen, indtil den er helt glat! Stil den på et køligt sted, indtil du er klar til at lægge kagen sammen.
- Når du er klar til at lægge kagen sammen, kan det hænde, at den er blevet lidt ujævn og eksempelvis
har små bobler på overfladen. Det kan du nemt fikse ved at skære en del af det øverste lag.
- Placér den lilla bund på et fad, og smør frostingen ud med en paletkniv eller dejskraber. Efterfølgende
gentager du processen - følg rækkefølgen lilla, blå, grøn, gul, orange og rød. Du kan bruge den overskydende
frosting til at dække resten af lagkagen. Du kan eventuelt garnere med krymmel, så du giver kagen det ekstra pift.
Lagkagen bør først serveres, når den er helt kold!